17. april 2009

Stemning og jubel i påsken


Påskefeiringen i Nankai menighet startet med kombinert bønnemøte og nattverdsgudstjeneste onsdags kveld. Vi hadde funnet frem nattverdssettet laget i keramikk, og hadde selvbakt brød til nattverdsmåltidet. 

Langfredag ble markert med to meditasjonsgudstjenester ledet av Naoki Sugioka, som fra april tok over ledelsen av Nankai menighet. Gjennom bibellesning og bilder på storskjerm fikk vi på ny være med på Jesu vandring mot korset og inn i døden. 17 fant veien på formiddagen, mens kveldsgudstjenesten samlet 12 personer.

Påskeaften ble Nankai kirke fylt med både ettertanke og lovsang knyttet til påskens begivenheter da J 3:16, en felles påskesamling for Senboku, Izumisano og Nankai menigheter, ble arrangert. Hele 34 personer fra de tre menighetene fylte kirken denne ettermiddagen.

1. påskedag var det festgudstjeneste. Jeg fikk gleden av å ha prekenen, mens Sugioka ledet gudstjenesten.

Den påfølgende lunsjen var fantastisk, med et kjempestort koldtbord. Vi feiret påsken, og ønsket også familien Sugioka, som fra 1. april er Nankai menighets nye prestefamilie, velkommen til menigheten. 

Legger vi sammen alle samlingene vi har hatt denne påsken har vi hatt besøkstall på totalt 100. Selv om mange har vært på alle samlingene er det et høyt tall, synes jeg. 

Min første påske i Nankai har vært flott. Det er godt å være her, og nå som vi også har fått en egen prest for Nankai kan vi for alvor begynne å legge planer for hvordan vi skal bringe det grensesprengende budskapet om en oppstanden Kristus ut i nabolaget her på Hakotsukuri.

1 kommentar:

Bjørg B sa...

God Påske, Odd Bjarne! Helt enig, det har vært mange innom dørene i løpet av påsken; Godt og kjekt å høre!!!

Alt for lenge siden sist nå, ser fram til en skikkelig prat - snart!

Ber om fortsatt gode dager!

Knib Bjørg