22. desember 2008

Til Norge 40 år etter ankomst


I dag har jeg vært på flyplassen og tatt farvel med Åshild Bjørkum Furukawa og hennes mann, Junji. For mer enn 40 år siden, i 1968, kom Åshild første gang til Japan.

Den gangen hadde hun en lang reise for å komme hit. Først tog til Moskva. Så var det et par dagers venting der før hun tok fly videre til Vladivostok. Vel fremme i Vladivostok gikk veien videre til Nahodka. Denne etappen gikk med tog. Fra Nahodka ble det båt til Yokohama før toget tok henne den siste strekningen til Kobe. 5-6 dager tok den begivenhetsrike ferden fra Norge til Japan.

Åshild har arbeidet for misjonen i Japan mer eller mindre hele tiden siden da. Jeg har hatt gleden av å arbeide sammen med Åshild i flere år på Tezukayama. Hun har lært meg mye om Japan og misjon i dette landet. Det har vært spennende og lærerikt å jobbe sammen med en så erfaren misjonær.

På flyplassen kom det folk fra mange menigheter for å ta farvel. Avskjed er aldri hyggelig, men i dag var det like mye takknemlighet over 40 års trofasthet. Etter så lang tjeneste må det være lov å avslutte.

Men jeg kommer til å savne Åshild og Junji.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjære Odd Bjarne!

Har lest den fine bloggen din og sett de praktfulle høstfargene!

Du har et viktig kall!

Gud velsigne deg!

onkel Even