Da har jeg altså vært i Afrika for første gang. Det var paddeflatt, gulbrun sand, trærne grønnere enn jeg trodde, god mat, gjestfrihet og utrolig vakker natur. Turen til Mali var intens, spennende og utfordrende.
Ta en titt på bildene!
Hensikten med besøket i Mali var å delta på kurset som ble arrangert av NMS' program for evangelisering og menighetsbygging. Hovedtema var teologisk undervisning, på alle nivå, fra katekisme- til høyskoleundervisning. Hvordan underviser vi, og hva er det vi lærer bort? På hvilken måte lar vi egen kultur påvirke metoder og innhold? Rektor ved Pratisk Teologisk seminar ved Misjonshøgskolen, Hans Austnaberg, underviste og satte i gang viktige refleksjoner.
Programleder i NMS, Svein Ragnvald Tjora, hadde svært utfordrende foredrag om kirken i den postmoderne tid og om kontekstualiseringsproblematikken. Kirkene vokser i Afrika og Asia, mens den stagnerer i Europa. Hvordan forholder vi oss til samfunn i endring? Hva får denne kunnskapen å si for hvordan vi arbeider i misjonen? For min del; på hvilken måte tar Kinki-kirken og Nankai kirke endringer i tiden alvorlig? Hva kan og bør vi gjøre?
Kurset samlet 15 NMS-misjonærer fra Madagaskar, Kamerun, Etiopia, Mali, Brasil, Thailand og Japan.
I tillegg til møtet med Afrika og undervisningen var noe av det viktigste for meg samtalene med kollegene fra hele kloden. Hva strever kirken i Madagaskar med? Hvordan arbeider kirken i Thailand for å utruste lekfolk? Hva rører seg i kirken Brasil? Så godt som alle pauser ble brukt til erfaringsdeling og kontaktbygging.
Vi kom alle fra til dels svært ulike virkeligheter. Vi fikk dele både gleder, sorger og utfordringer. Mange av sakene var overraskende like. Hvordan vi forholder oss til dem må imidlertid gjøres forskjellig fra land til land. Men refleksjonene i fellesskap hjelper oss forhåpentligvis videre, slik at stadig flere kan få møte og ta imot Jesus som sin Frelser.
18. november 2008
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar