8. januar 2007

Godt nytt år!

Nyttår ble feiret med gode venner i Mandal, og et av høydepunktene var selvsagt overgangen til det nye året, med tilhørende fyrverkeri. Det er faktisk første gang på seks år jeg har opplevd fyrverkeri på julaften. I Japan hører fyrverkeri til i august. Da er det mange store dager i japansk religiøsitet, samtidig som luft og bakke er ganske fuktig. Det minsker faren for branner ganske mye.

Japans overgang til et nytt år foregår i stillhet, gjerne sammen med tusenvis av andre på vei til tempelet. Fra tempelklokkene høres dype klangtoner, og folk reflekterer over det gamle og det nye året. En japansk skikk er faktisk å finne et ord som beskriver det året som er gått, og et for det man håper det nye skal bringe. Denne skikken er med på øke refleksjonen, og en skikk som nok også nordmenn kunne adoptert med hell.

Min nyttårsfeiring dette året skjedde til øredøvende smell fra fyrverkeri i Mandal. En fin skikk, det også, selv om det tvinger frem refleksjoner om hvordan vi bruker ressursene våre.

Da vil jeg bare ønske dere alle sammen et riktig godt nytt år!

1 kommentar:

Anonym sa...

raketter på julaften..??
Sees snart, håper jeg!